Kannettavat

Tervetuloa kauppaamme jossa edullinen voi myös olla laadukas!

Cimos Oy on IT-laitteiden lähituottaja. Vuodesta 1992 asti olemme kierrättäneet yrityksiltä poistuvaa tietotekniikkaa tavoitteena saada mahdollisimman moni näistä uusiokäyttöön lähialueella, minimoiden ympäristökuormitusta. Kaikki meidän kannettavat tietokoneet ovat peräisin Suomessa toimivista yrityksistä.

Kaikilla tuotteillamme on vähintään 6 kuukauden takuu ja kaikki hinnat sisältävät alv 24%. Tuotteen lisätiedot-valikossa näkyvä paino on laitteen paino pakattuna ja laitteen teknisissä tiedoissa ilmoitettu paino on itse laitteen paino.

“Cimos – tietotekniikan lähituottaja”
Puh: (09) 170 281
Mail: sales(at)cimos.fi

Näytetään kaikki 12 tulosta

Minkälainen kannettava tietokone kannattaa ostaa? 

Ennen kuin hankit uuden kannettavan tietokoneen, kannattaa miettiä mihin käyttöön läppäri tulee. Me Cimos Oy:ssä olemme jo yli 25 vuotta myyneet käytettyjä yritystietokoneita ja autamme ilomielin, miten valita sinulle hyvä kannettava tietokone.  

Mitä on hyvä tietokone?  

Hyvä tietokone on kone joka vastaa sinun tarpeitasi. Mutta hyvä kannettava on myös laadukkasti rakennettu hyvillä ja tehokkailla komponenteilla, esim. Intel:n i5 tai i7-prosessori. Hyvää tietokonetta voi myös tarvittaessa päivittää vuosien varrella, kun käytön tarpeet sitä vaatii. Hyvä tietokone on myös tehty korjattavaksi. Yrityskäyttöön suunniteltu ja tarkoitettu tietokone yleensä täyttää hyvän tietokoneen kriteerit.  

 

Kuinka kauan kannettava tietokone kestää?  

Laadukas ja tehokas käytetty yritystietokone kestää kulutusta paremmin kun samanhintaiset markettikoneet. Yritystietokone on ensimmäisessä käytössä 2-4 vuotta mutta kuitenkin seuraava ”elämä” kestää 7 – 12 vuotta! Vastaavasti tavallinen kuluttajalle suunniteltu kone kestää yleensä 2 -5 vuotta. Käytännössä saat siis samalla rahalla paremman tietokoneen jolla on pitempi käyttöikä ja näin ollein on huomattavasti ekologisempi. Sekä raha että luonto säästyvät! 

Mistä ostaa kannettava tietokone? 

Kun tiedät minkälainen kannettava tietokone sinulle olisi hyvä, on aika päättää mistä ostaa  kannettava tietokone. Kannettavan tietokoneen voi ostaa uutena netistä tai marketista, käytettynä yksityishenkilöltä tai sitten käytettynä alan liikkeestä jolloin varmistat, että käytetty tietokone on tarkistettu ja toimivaksi testattu ja yleensä 6 – 12 kuukauden takuulla!  

Cimos kierrättää yrityksiltä poistuvia tietokoneita ja tuo ne takaisin käyttöön. Kaikki meidän tietokoneet tulevat Suomessa toimivilta yrityksiltä. Jokainen kone tyhjennetään asianmukaisesti, sitä puhdistetaan ja testataan sekä korjataan tarvittaessa. Tämän jälkeen asennetaan tietokoneeseen käyttöjärjestelmä ja mahdolliset laitekohtaiset ajurit. Jokainen Cimos Oy:n myymästä laitteesta toimitetaan täysin käyttövalmiina virtalähteineen. Jäljelle jää vaan kysymys:  

Miten valitsen kannettavan tietokoneen? 

Meillä sinä ja sinun tarpeesi sekä myymiemme laitteiden laatu ovat ykkössijalla! Palveleva ja ammattitaitoinen henkilökuntamme auttavat sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon valikoimastamme. Tämä ei välttämättä ole se kallein tai halvin, vaan se mikä vastaa sinun tämänhetkisiä ja tulevia tietokonetarpeitasi. Koska tiedämme ja luotamme siihen, että meidän tietokoneet ovat hyviä ja laadukkaita olemme asioinnin helpottamiseksi jakaneet meidän käytetyt kannettavat tietokoneet kolmeen ryhmään: budjettikone, opiskelijaläppäri ja yritystietokone. 

Budjettikone (hintaluokka 160€ – 290 €) 

Budjettitietokone tai budjettiläppäri on yleensä hyvä valinta joka kodin peruskoneeksi. Tällä laitteella hoituu nettisurffailut, sähköpostit, verkkopankkiasioinnit, nettivideoiden katseleminen sekä kirjoittaminen ja tarvittaessa taulukkolaskennat. Yleensä budjettikone on ollut yritys- tai ammattikäytössä hieman pitempään, eli 3-5 vuotta. Budjettiläppärissä tekniset ominaisuudet on mitoitettu siihen, että sen käyttö on vähäisempää kuin hieman enemmän maksavilla laitteilla. Kuitenkin päivittämällä pikkurahalla esimerkiksi SSD-levyyn koneesta tulee huomattavasti nopeampi. Nopeuseron huomaa varsinkin tietokoneen käynnistämisessä ja sulkemisessa. Jos käytät paljon sovelluksia samaan aikaan, voi myös keskusmuistia laajentaa 8 Gt:n tai jopa 16 Gt! Budjettiläppärin käyttöikä kotona on yleensä 5 -7 vuotta! 

Opiskelijakone (hintaluokka 250€ – 490€) 

Opiskelijoilla on kovat vaatimukset laitteilleen. Tyypillinen opiskelijaläppäri on oltava kevyt kuljettaa mukana paikasta toiseen. Akun on oltava kestävä, jotta voi tehdä töitä, milloin missäkin. Näiden lisäksi, opiskelija myös haluaa nopean ja kestävän laitteen koko opiskeluajaksi. Opiskelijakone on yleensä 3-4 vuotta käytössä ollut yritysläppäri jossa on hyvä näyttö ja akku. Näissä laitteissa SSD-levy sekä riittävästi keskusmuistia on jo vakiona. Molempia muisteja voi tarvittaessa toki laajentaa! Tärkeä ominaisuus opiskelijakoneessa on ”connectivity”. Näissä laitteissa on aina mahdollisuus kytkeytyä verkkoon joko langattomasti tai langallisesti LAN-portin kautta. Verkkoon kytkeytyminen langallisesti on tätä kirjoittaessa erityisen tärkeää lukiolaisille, jotka työskentelevät ABITTI tai vastaavassa koulutusympäristössä. Testaamme ja tarkistamme yhteensopivuuden jokaisen laitteeseen, jota suosittelemme opiskelijakoneeksi. 

Yrittäjätietokone tai yritysläppäri (hintaluokka 340€ – 600+€) 

Yrittäjä tai Pk-yritys voi tehdä huomattavia säästöjä laadusta ja toimivuudesta tinkimättä valitsemalla kierrätetyn kannettavan ja tähän muut tarvittavat oheislaitteet (telakka-asemat, näytöt, tulostimet yms.). Koska yrittäjiä ja Pk-yrityksiä ovat laidasta laitaan on myös yritysläppäreiden valikoima laaja. Yleisiä ominaisuuksia yrityskäyttöön tulevaan käytettyyn kannettavaan on toimintavarmuus, laajennettavuus, liikkuvuus ja laatu. Yleensä näissä yritysläppäreissä on reilusti muistia ja nopea SSD-levy. Näyttö on usein täysteräväpiirto resoluutiolla tai korkeampi. Monessa mallissa on myös kosketusnäyttö! Cimos Oy:llä on valikoimissaan useampikin vaihtoehto jolla isommankin toimipisteen varustaminen yhdenmukaisella laiteympäristöllä on mahdollista! 

Olet sitten hankkimassa tietokonetta kotiin, opiskeluun tai ammattikäyttöön, olemme vakuuttuneita siitä, että löydämme juuri sinulle sopivan käytetyn tietokoneen! Tervetuloa kivijalkamyymäläämme Helsingin Katajanokalla, Kruunuvuorenkatu 3 tai asioimaan täällä, meidän verkkokaupassa!