Tietotekniikan jälleenmyynti ja kierrätys

Cimos on keskittynyt vuodesta 1992 yrityksistä poistuvan tietotekniikan jälkimarkkinointiin ja laitteiden materiaalin kierrätykseen. Tämä sisältää laitteiden uusiokäytön, poistoon menevien laitteiden käsittelyn ympäristöä kunnioittaen sekä tietoturvan.

Laadukkaimmat kannettavat jälleenmyyntiin

Useat Suomen johtavista yrityksistä tekevät pitkäjänteistä yhteistyötä kanssamme. Vuosittain kierrätämme jopa 20 000 tietokonetta ja oheislaitetta. Niistä laadukkaimmat jälleenmyymme kuluttajille, yrityksille ja kouluille.

Ensisijainen tavoitteemme on asiakkaiden käytöstä poistuvan tietotekniikan saaminen uudelleenkäyttöön. Tallennusvälineiden tietoturva, identifiontitietojen poisto ja asiakaskohtainen raportointi ovat olennainen osa tätä prosessia. Järjestämme myös halutessa henkilökuntamyynnin.

Loput kierrätykseen

Materiaali, joka ei päädy uudelleenkäyttöön, käsitellään ympäristöystävällisesti. Erilaiset raaka-aineet otetaan huolellisesti talteen. Näin varmistetaan, että mitään jätettä ei joudu kaatopaikalle kuormittamaan ympäristöä. Kierrätysprosessin jälkeen materiaali päätyy teollisuuden raaka-aineiksi.

Tutkimuksissa on selvitetty, että tietokoneen koko elinkaaren aikana kulutetusta energiasta käytetään laitteen valmistukseen 75 % ja loput 25 % käytön ja kierrätyksen aikana. Esimerkiksi kylmälaitteissa tilanne on päinvastainen.

IT- ja elektroniikkalaitteiden kierrätyskonsepti:

  • Oma noutomme tai asiakkaan lähetys käsittelykeskukseemme
  • Listaus sekä raportointi
  • Ensisijaisesti laitteistojen ja/tai komponenttien päätyminen uudelleenkäyttöön.
  • Tietoturvallinen tuhoaminen, murskaamalla mekaanisesti tai ylikirjoitusohjelmistolla.
  • Materiaalien erittely niin, että murske päätyy uudelleen käytettäviksi raaka-aineiksi
  • 0% Kaatopaikkajätettä
  • Yhteistyökumppanillamme ISO 14001 ympäristösertifiointi

Oma kuljetuskalustomme mahdollistaa joustavat ja nopeat noudot asiakkaalta suoraan ja valvotusti. Kiintolevyt ja muut tallennusvälineet varastoidaan lukittuihin ja valvottuihin tiloihin ennen tyhjennystä tai murskausta. Asiakas voi myös itse halutessaan toimittaa materiaalin käsittelyvarastoomme. Varastolle pääsee tarvittaessa isommallakin kalustolla.

Lajittelun yhteydessä eritellään laitteet, jotka päätyvät uudelleen käytettäviksi. Tietoturva toteutetaan asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti, jolloin yleensä tallennusvälineet tuhotaan mekaanisesti tai tyhjennetään asianmukaisilla ja hyväksytyillä ylikirjoitusohjelmilla. Laitteet ja niille suoritettu tietoturva dokumentoidaan ja raportoidaan asiakkaalle sopimuksen ja tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Haluatko tietää lisää? Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan miten voidaan auttaa teitä parhaalla mahdollisella tavalla!