Uusi laki koskien toisen asteen koulutusta astui voimaan alkuvuodesta 2021. Tämä laki edellyttää, että peruskoulun jälkeen myös toisen asteen koulutus tulisi olla opiskelijalle ilmainen. Tämä asettaa opiskelijat tasavertaisempaan tilanteeseen, kun taas kunnille ja sen kouluille se tarkoittaa mittavia hankintoja ja investointeja. 

Syksystä 2021 lähtien kunnat ovat tarjonneet esimerkiksi lukion ja aloittaville opiskelijoille tietokoneet ilmaiseksi, mutta myös oman tietokoneen saa halutessaan käyttöön hankkia. 

Ylioppilaskirjoitus suoritetaan Abitti-ohjelmistolla, joka on itsessään täysverinen käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmä ja ylioppilaskirjoituksen säännöt määrittävät hyvin tarkkaan sen, millainen lukioon hankittavan kannettavan tietokoneen täytyy olla. 

Olemme jo monta vuotta toimittaneet kannettavia tietokoneita opiskelijoille ja koululaisille. 

Kierrätetty tietokone on oivallinen valinta lukiolaisen käyttöön. Yrityksistä poistuneet kannettavat ovat laadukkaita ja tehty kestämään pitkään. Asiakaskoulumme ovat todenneet, että kierrätetyn kannettavan käyttöikä on usein yli 5 vuotta. Hankintahinta on myös huomattavasti alhaisempi kuin vastaavan uuden koneen.  

Monet koulut ovat viime vuosina hankkineet kierrätettyjä tietokoneita oppilailleen. Kokemukset ovat olleet erittäin hyviä sanovat asiakaskoulumme. 

Valikoimistamme löydät kovaan käyttöön tarkoitettuja koneita kuten HP, Lenovo tai Dell. Autamme mielellämme teitä löytämään koulullenne sopivimman ratkaisun!     

Oikein hyvää alkusyksyä! 

Tom Rikberg, Avainasiakaspäällikkö, Cimos Oy – IT-laitteiden lähituottaja