Cimos Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut yrityksiltä poistuvien IT-laitteiden kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Tarinamme sai alkunsa vuonna 1992, kun edellinen omistaja  Erkki Nissinen perusti Cimoksen Helsingin Katajanokalle. Vuonna 2016 yrittäjäksi tuli  Jocke Åkerblom, ja tällöin päätettiin, että Cimoksen tarinaa jatketaan samalla idealla ainakin toiset 25 vuotta.  

Ekologinen IT-kierrätys ja kestävien arvojen kunnioitus ovat yrityksemme perusperiaatteita, kuten on ollut jo yrityksen perustamisesta asti.

Huolehdimme yrityksiltä poistuvista IT-laitteista, ammattitaitoisesti ja tietoturvallisesti. Nykyään noin 80% laitteista ovat kannettavia tietokoneita. Kaikille laitteille suoritetaan ensimmäiseksi tietoturva, yrityksien toiveiden sekä GDPR-asetuksen mukaisesti. Tämän jälkeen laitteet puhdistetaan ja testataan. Käyttökelpoiset laitteet palaavat hyötykäyttöön ja viallisista laitteista saamme varaosia. Elinkaareensa loppuun tulleet laitteet kierrätetään materiaalina takaisin teollisuuden käyttöön.

Laitteet palautuvat lähialueemme toimijoiden käyttöön sekä kivijalka- että verkkokauppamme kautta. Karkeasti kolmasosa laitteista palautuu kotikäyttöön, kolmasosa kouluihin/opiskelijoille ja kolmasosa yrityskäyttöön. Kutsumme itseämme IT-laitteiden lähituottajaksi, sillä se kuvastaa hyvin toimintaamme. Reilusti yli 90 % kierrättämästämme tietokoneista päätyvät takaisin käyttöön kotimaan markkinoille. 

Käytetty yrityskannettava on rakennettu kestämään pitkäaikaista käyttöä ja on varustettu tehokkailla osilla. Yritykset käyttävät usein koneita noin 3 vuotta, mutta laitteiden elinkaari on huomattavasti pitempi. Kun koulut hankkivat meiltä käytettyjä tietokoneita, niiden käyttöikä lasketaan vielä viideksi vuodeksi.

Cimos Oy palvelee yrityksiä ns. ongelmajätteiden kanssa, palautamme laadukkaat, arvokkaat ja toimintakykyiset laitteet uudelleen käyttöön murto-osalla uuden vastaavan hinnasta. Olemme mukana ympäristötalkoissa, toiminnallamme pyrimme minimoimaan ympäristöön kohdistuvaa rasitusta.

Syksyn aikana kerromme lisää toiminnastamme ja tarinastamme. 

Jocke Åkerblom – Cimos Oy – yrittäjä, omistaja, toimitusjohtaja